Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

ППМГ с отлично представяне на „Евроскола“ в Страсбург

Галерия

Видео

Един 24-минутен клип, който създава представа за атмосферата на Евроскола и за нашето присъствие в нея особено тогава, когато дебатите стават наистина сериозни и изискват компетентност и отлично владеене на английски език.

Прочети

Отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца записа забележително представяне при третото си участие в състезанието на Евроскола. То се проведе на 19 януари в Европейския парламент в Страсбург. В годината на българското европредседателство, врачанският отбор бе най-добрият сред своите връстници от 20 престижни училища от почти всички европейски държави. Трима ученици- Преслава Кузова, Виктория Кузманова и Мартина Маринова, бяха сред шестте избрани от общо 480 участници да презентират от парламентарната трибуна три от темите на състезанието. Като опитни млади парламентаристи се представиха още Катерина Кирилова, Християн Младенов, Илина Павлова, Георги Добрилов и Преслава Кузова, които зададоха актуални въпроси към евродепутата Мишел Галер и младите докладчици по шестте зададени от Евроскола теми. Не по-малка бе радостта на врачанските математици, когато Ния Василева бе един от четирите участници в отбора-победител в „Евроигра“ и заслужено получи медал за първото място.Изключителна активност проявиха всички 24 участници в отбора на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, водени от заместник-директора на училището Наталия Василева и учителя по български език и литература Ивайло Георгиев.

Те бяха аплодирани на два пъти от пълната зала, като най-вълнуващ бе моментът, когато водещият на дебата Евангелос Гимтерсос от парламентарния президиум поздрави отбора на ППМГ с думите, че „младите българи тук са пример за това, как малка страна като България, която е член на Европейския съюз само от 10 години, е изключително активна и служи за пример на другите“.

Младите „евродепутати“ от ППМГ спечелиха уважението на своите връстници със знания, увереност, перфектен английски и смелост да изкажат своето виждане за бъдещето на Европа. Облечени в стилните си ученически униформи с емблемата на ППМГ, те се отличаваха в огромната пленарна зала, в която заседаваше европейския минипарламент.

По време на финалната церемония ученичката Мартина Маринова развя високо българското знаме по време на изпълнението на химна на Европа.

С отличното си представяне отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ потвърди още веднъж, че гимназията е най-европейското училище не само във Враца и представиха достойно града ни и България пред Европа.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg