Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Награди по повод 24 май

Наградените

Прочети

Трима ученици и трима учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца получиха награда по повод 24 май

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учители и възпитаници на профилираната природо-математическа гимназия получиха обществено признание за своя неуморен труд и постигнати успехи. В категорията „Учител на годината”, област „Български език и литература” наградата на кмета на Община Враца бе присъдена на Иванка Цонкова – старши учител по български език и литература.Нейните ученици спечелиха І място на регионално състезание „Из дебрите на родния език”, ІІІ място на Национална олимпиада по български език и литература и най-добри резултати при Национално външно оценяване на седмокласниците.

Ученик на годината в природо-математическата област стана седмокласникът Георги Игнатов. Основанията за наградата са: I-во място на математическо състезание „Иван Салабашев”, I-во място на Димитровско математическо състезание, I-во място на математическо състезание „Черноризец Храбър”, I-во място Коледно математическо състезание, II – ро място Великденско математическо състезание, златен, сребърен и бронзов медал от „Математика без граници”, IV-то място на национален кръг по математика, V-то място от национален кръг от олимпиада по химия, IV-то място от национално състезание по физика.

Наградата „Най-добър млад учител“ бе присъдена на Лидия Ценова - учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ. Нейните ученици спечелиха II-ро място на Общинско първенство по волейбол – 5-7 клас, II-ро място на Общинско първенство по волейбол – 8-10 клас, II-ро място на Зонално първенство по волейбол – 11-12 клас. Лидия Ценова е ръководител на отбора по Тенис на маса, който спечели III място на Областно първенство; ръководител е на отбора по Шахмат – победител в областното първенство и е ръководител на група по туризъм по проект „Твоят час“.

Специалната награда на Кмета на Община Враца бе дадена на Славея Костадинова от Х клас. Тя спечели бронзов медал от Международна олимпиада по природни науки за страните от ЕС - „EUSO“ и бе включена в националния отбор на България след като постигна висок резултат на олимпиадата по биология и здравно образование.

За пръв път по случай 24 май и във връзка с 10 годишно членство на България в Европейския съюз награда за високи постижения в областта на образованието учредява евродепутатът Владимир Уручев. С награда „Ученик на годината” той удостои Калина Лалкова, която имаше успешна изява на националния кръг на олимпиада по химия и ООС и биология и здравно образование. Ученичката бе класирана и за национален кръг на олимпиада по Физика с максимален брой точки. Наградата „Най-добър млад учител” спечели Мартин Стойчовски – учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ, а основанията за отличието садвете му публикации в списание „Педагогически алманах”, публикация в списание „Спорт и наука” и работа по проект „Твоят час” – плуване.

Ръководството на гимназията поднася най-искрени поздравления и благопожелания на всички ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца по случай празника на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg