Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2020/2021 уч.г.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – СТЕМ ЛИДЕР за България

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – СТЕМ ЛИДЕР за България в Националния конкурс за СТЕМ науки

ППМГ Враца – НAЦИОНАЛЕН победител СТЕМ Училища – категория „СТЕМ ЛИДЕРИ“
НАЦИОНАЛЕН победител в конкурса Супер СТЕМ България 2020 - Цветослав Николов 11А клас - категория STEAM (арт) със своя проект „ComposeMi” 
ОБЛАСТНИ победители - Десислава Вутова 6А клас в три категории – STEM – проект „Севт III – машина на времето“, STEAM (арт) – проект „The Feast of the Rose” и STEMS (спорт) – проект „Планк или упражнението за по-добра мускулатура на коремa“ и Преслава Христова 11 В клас в категория STEM – проект „Peptour”
Ръководители на отличените ученици са Станислава Каменова, Илонка Вутова, Валя Илиева, Калина Николова и Мартин Стойчевски
Честито!

Награждаване на победителите в Коледния конкурс

В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово Директорът на ППМГ връчи наградите на победителите в Коледния конкурс, организиран от Ученическия съвет. Всеки един от възпитаниците на гимназията  имаше възможността да вземе участие, като представи своя творба в една от трите категории – за фотоколаж с коледни мотиви, за календар и за украса на предпазна маска. Завладени от Коледния дух, учениците представиха наистина прекрасни творби и по този начин показаха, че няма сила, която може да помрачи празника. Въпреки сложната ситуация в момента, въпреки, че в ежедневието си учениците са разделени и комуникират в електронна среда, за пореден път те доказаха, че една добра идея може да ги обедини. Чрез своите колажи, календари, маски, те показват красивата страна на живота и на предстоящите празници,  пречупени през техния поглед. 
Отличените ученици в категорията „Фотоколаж“ са: 
1. място – Десислава Вутова, 6 А клас;
2. място – Стефания Тошкова, 7 А клас;
3. място – Вяра Конецовска, 8 А клас;
Специалната награда на Директора получи Радостина Петрова от 11 В клас за колажа „Коледна Враца“.
В категорията „Календар“ класираните са:
1. място – Никола Недков, 8 А клас;
2. място – Ана Иванова, 12 Г клас;
3. място – Елеонора Цекова, 9 В клас;
Специална награда на Ученическия съвет – Виктория Тодорова, 9 Б клас 
Специалната награда на Директора беше за Велиана Парахулева от 6 А клас, направила календар със свои авторски картини.
В категорията „Украса на предпазна маска“ бяха отличени:
1. място – Радостин Христов, 5 Б клас;
2. място – Божидар Маев, 6 Б клас;
3. място – Сузана Петрова, 6 Б клас;
Специалната награда на Директора е за Изабела Николаева от 5 А клас, която сама е избродирала маска „България“.
В края на церемонията Директорът на ППМГ г-жа Татяна Василева се обърна към учениците с думите: „ Искам да пожелая на Вас и Вашите семейства да бъдете здрави! Нека бъдат светли празниците Ви и да са честити дните Ви! Пожелавам Ви още много нови успехи и една по-добра 2021 година!“

Първо място в Национален конкурс "Фотоприказки"

На 30.10.2020 г. журито на Националния конкурс за фотография "Фотоприказки" - Кърджали 2020 обяви класирането в различните категории и възрастови групи. Тази година в конкурса са участвали ученици от 55 училища и центрове за подкрепа на личностното развитие с 647 фотографии. 
Горди и щастливи сме да обявим, че Деница Божинова от 11 В клас, профил "Софтуерни и хардуерни науки", спечели ПЪРВО място в категория "Художествена фотография", 9-12 клас.

Поредните спортни успехи

Отборите по футбол на ППМГ "Акад. Иван Ценов" с ръководител Филип Филипов са градски шампиони в тазгодишното издание на "Ученически игри 2020-2021". Надпреварата беше в три възрастови групи - момчета 5-7клас, юноши 8-10 клас и юноши 11-12 клас. Във всяка една от тях възпитаниците на гимназията за пореден път убедително доказаха, че са най-добрите.

Общинския поход-събор до местността „Речка”

Призови места завоюваха ученици от ППМГ,, Акад. Иван Ценов''-Враца в различните спортни дисциплини, организирани по време на Общинския поход-събор до местността „Речка” и Световен ден на ходенето – 2020 г. Представителната група на гимназията, с ръководител Лидия Ценова – учител по физическо възпитание и спорт, премина успешно 12-километровия преход до „Речка“ и се включи в организираните спортно-туристическа щафета, крос и теглене на въже. В дисциплината бягане 800 м девойки, представители на училището заеха 1-во и 3-то място. При юношите на 800 м и щафетата IX-XII клас, ППМГ се нареди на 2-ро място. В атрактивната дисциплина – теглене на въже IX-XII клас отборът се класира трети. Победителите получиха медали, купи и предметни награди, осигурени от организатора Община Враца.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни