Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

успехи 2015/2016 уч.г.

Златен медал от международен турнир по математика

Шестокласник от ПМГ – Враца донесе златен медал от SIMOC

Младият математик Георги Игнатов от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца спечели златен медал на Сингапурската международна математическа олимпиада на предизвикателствата (SIMOC). Състезанието се провежда сред 760 участници от 15 страни. България бе представена от 11 млади математици, които завоюваха 11 медала – 7 златни, 2 сребърни и 2 бронзови.

Международната олимпиадата има уникална концепция, която е насочена не само към способността за решаване на задачи, но също и към проверяване на уменията на учениците да работят в екип чрез разиграването на интерактивни математически игри и решаването на пъзели. SIMOC се състои от три кръга: индивидуален писмен кръг и два отборни игрови кръга - Math Warriors (Математически войни) и Mind Sports Challenge (Спортни предизвикателства за ума). В продължение на 90 минути младите математици решаваха 25 задачи, 15 от които с избираем и 10 с отворен отговор.

По-рано тази година шестокласникът от ПМГ бе награден със златен медал на Сингапурско-азиатската училищна математическа олимпиада SASMO, което му даде право да участва в две състезания: Азиатската международна олимпиада по математика (AIMO) и Сингапурската международна олимпиада на предизвикателството (SIMOC).

В AIMO Георги Игнатов се състезава дистанционно от столицата и бе награден със златен медал. Същото отличие донесе и от тазгодишната SIMOC, провела се в Сингапур. Средствата за пътуването и пребиваването на Игнатов в азиатската страна бяха осигурени от кмета на Община Враца, училищното настоятелство и ръководството на ПМГ.

Математиците от ПМГ–Враца отново първи на международен турнир

Със златни и сребърни купи и медали се завърнаха възпитаници на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ от финала на международен турнир „Математика без граници”. Тази година състезанието се проведе в гр. Несебър, където бяха поканени финалистите от първите три кръга. Екипи от изявени математици на елитната врачанска гимназия се състезаваха не само за точност в решението на задачите, но и за бързина.

Седмокласникът Йоан Найденов бе награден с престижната титла „Математическа звезда на Турнира”, която се дава за изключителни постижения в състезанието. Тази година само три българчета получиха такъв приз.Той е бе отличéн и със златен медал в индивидуалното състезание, бронзов - в отборното и златна купа за цялостно представяне.

Георги Игнатов от VI клас спечели златен медал в индивидуалнотосъстезание, сребърен - в отборното и получи златна купа „Математика без граници“ за цялостното си представяне. Петокласникът Стивън Василев също се завърна със златен медал от индивидуалното състезание, както и сребърна купа за цялостно участиев турнира.Бронзов медал в индивидуалното финално математическо състезание завоюва единадесетокласникът Ивайло Вутов.

Ръководството на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца благодари на екипа от преподаватели за професионализма и поздравява учениците за постигнатите високи успехи.

VІІІ Годишни награди "Успелите деца на България"

Йоан е финалист на конкурса. Той е с 3 златни медала от предварителните кръгове е едноличен носител на Златната купа на Международния турнир „Математика без граници“. Носител на Голямата награда за максимален резултат от Сингапурската и Азиатска ученическа математическа олимпиада. Медалист от Сингапурската международна математическа олимпиада и на Откритата Азиатска международна математическа олимпиада в Банкок. Първенец на Националната олимпиада по математика, и с други общо 12 отличия от международни и национални състезания, от които 10 са първи места.

 

 

 

 

 

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg