Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Конкурс „Модерната визия на моето родно място“

Всички награди в конкурса „Модерната визия на моето родно място“ отново за учениците от ПМГ

Галерия

Наградите

По повод Европейската година на развитие, във Враца се проведе областен конкурс на тема: „Модерната визия на моето родно място“. Конкурсът е под патронажа на инж. Владимир Уручев, представител в Европейския пармалент и се организира от Областна администрация – Враца и Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз официално обявиха 2015 г. за Европейска година за развитие с девиз „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще.“ Устойчивото развитие и ролята на европейските граждани са сред най-важните аспекти на сътрудничеството за развитие. Широко застъпена е ролята на младите хора в глобалния свят в контекста на образованието за развитие и глобалното образование и като двигател на световен растеж. Годината е на всеки от нас... и всеки може да допринесе за постигането на един по-красив, по-сигурен, по-устойчив свят, като започне с проект за развитие на родното си място.

В конкурсната надпревара взеха участие 19 проекта, които бяха разделени в две категории - от 16 до 19 години и от 20 до 25 години. От ПМГ Враца участваха 14 ученика, разработили 10 проекта.

Компетентно жури в състав: Емилиян Кадийски, Ивайло Трендафилов, Ирина Иванова, Мария Дончева и Силвия Врачовска оцени по достойнство проектите. Първа награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел бе присъдена на Моника Цанова и Йорданка Вълова, ученички от 11-ти клас и на Илина Павлова от 9-ти клас. Втора награда бе присъдена на Николай Коцев 10-ти клас. Трета награда бе присъдена на Петя Василева от 11-ти клас и Вероника Нинова от 10-ти клас. Специални награди получиха  Михаел Младенов 10-ти клас - за използване на съвременни аудио-визуални технологии и Ангел Николчев 11-ти клас за използване на 3D технологии.

Награждаването се състоя на специална церемония на 9-ти май 2015 година. Проектите на всички участници ще бъдат включени в „пътуваща мултимедийна изложба“ в училищата от област Враца.


 

 

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg