Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2017/2018 уч.г.

Възпитаничка на ППМГ – Враца получи Национална диплома

Теодора Иванова, която тази година завърши профилираната природо-математическа гимназия бе отличена с Национална диплома от Министъра на образованието и науката. Престижната награда бе връчена на специална церемония днес от Областния управител Малина Николова и началникът на РУО-Галина Евденова.
Теди е първенец на Випуск 2018 със златен медал за пълно отличие и е сред 40-те пълни отличници в цялата страна. Тя е тазгодишният лауреат на Националната олимпиада по български език и литература, участник е в национални олимпиади по литература и физика, както и в национални състезания по математика и лека атлетика. По случай 24 май възпитаничката на ППМГ получи наградата на Кмета на Община Враца „Ученик на годината“.

Златни и сребърни медали от международно математическо състезание

И тази година младите математически таланти на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца се завърнаха с куп медали и отличия от престижния международен турнир „Математика без граници”.
Това е петото издание на състезанието, чиито финал се проведе в гр. Несебър от 29 юни до 2 юли. В него участваха 1000 ученици от 15 страни - Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Румъния, Русия, Турция, Узбекистан, Филипините и Хонг Конг.
В отборното състезание участваха 300 отбора. Профилираната природо-математическа гимназия беше представена от четирима ученици от VI, VII и VIII клас. Смесеният отбор на седмокласници и осмокласници завоюва 2-ро място и сребърни медали. Това са учениците: Стивън Василев, Георги Господинов и Георги Игнатов.
В индивидуалното състезание Георги Господинов спечели златен медал, а Георги Игнатов – сребърен. Техен учител по математика е г-н Максим Йорданов.
С почетен плакет за принос към турнира беше наградена и г-жа Ваня Иванова – старши учител по математика в гимназията.
Ръководството на ППМГ – Враца изказва специални поздравления и благодарности на учениците и техните преподаватели за забележителните им успехи!

„Колектив на годината” и куп индивидуални награди за ППМГ – Враца по случай 24 май

На официална церемония в навечерието на 24 май кметът на града Калин Каменов връчи награди за особени заслуги в системата на народната просвета и в областта на културата за 2018 г. В категория „Колектив на годината” в системата на средното образование победител бе ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца.
Трима учители от гимназията бяха отличени с индивидуални награди „Учител на годината”. В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Български език и литература и чужди езици” бе наградена г-жа Милена Иванова – старши учител по български език и литература. Г-жа Илонка Вутова – старши учител по информатика и информационни технологии бе отличена в област „Математика и информатика” в подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование”. В същата подкатегория учител на годината в областта на природните науки и екологията стана г-жа Соня Илчева – старши учител по химия и опазване на околната среда.
Традиционно, в категория „Ученик на годината” изявени възпитаници на ППМГ – Враца получават награда за своите знания и упоритост. В подкатегория „Български език и литература” наградата бе присъдена на лауреата на националната олимпиада Теодора Иванова. За постигнатото първо място на националната олимпиада по информационни технологии, в подкатегория „Математика и информатика”, градоначалникът удостои с награда Венелина Андреева. „Ученик на годината” в подкатегория „Природни науки и екология” стана Биляна Герчева, която е бронзов медалист от националната олимпиада по химия и опазване на околната среда.
И тази година българският евродепутат инж. Владимир Уручев даде своите награди за заслуги в системата на народната просвета и в областта на културата. Чрез видео връзка той поздрави присъстващите и обяви победителите в различните категории. Наградата „Учител на годината” в област „Изкуства, бит и технологии, физическа култура и спорт” бе присъдена на г-н Димитър Арменов – старши учител по физическо възпитание и спорт в гимназията. В областта на обществените науки и гражданското образование „Ученик на годината” за 2018 година стана Стивън Василев.
Директорът на профилираната природо-математическа гимназия г-жа Татяна Василева изказва своите поздравления и специална благодарност към колектива и учениците за постигнатите успехи, утвърждаващи престижа и авторитета на училището.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg