Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2016/2017 уч.г.

Още един златен медал по математика

И тази година възпитаник на профилираната природо-математическа гимназия спечели златен медал във финалния кръг на международен турнир „Математика без граници“. Това е седмокласникът ГеоргиИгнатов, който не само стана първи в индивидуалната надпревара, но и бе награден с бронзова купа за цялостно представяне в четирите кръга на състезанието. В четвъртото издание на турнира се включиха над 1000 участници от 12 държави, а негов домакин бе гр. Несебър.ППМГ-Враца се представи с отбор от 5 ученици.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави младите математици и им пожела да следват стъпките на личната си реализация с вярата, че преди да стигнат върха, трябва да извървят и пътя до него, а решимостта за успех е по-важна от всичко останало.

Ръководството на профилираната природо-математическа гимназия поднася своите поздравления на Георги Игнатов и неговя ръководител Ангелина Банчева – старши учител по математика за високото отличие.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ изказва и специална благодарност на кмета на Община Враца Калин Каменов, който осигури необходимите средства за участие на младите математически таланти в международния турнир.

Браво, седмокласници!

Нашите седмокласници от випуск 2017 се представиха отлично  и влязоха в класацията на МОН "Топ 10" на училищата в България с най-високи резултати от НВО по БЕЛ и математика!

Слайда е от презентацията в дъното на страницата на МОН, секция Свързани документи!

РИО награди изявени учители и ученици от ППМГ

На церемония в  Регионално управление на образованието гр. Враца областният управител Малина Николова връчи награди на изявени просветни дейци.
С почетна грамота "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката са отличени Татяна Каленска - старши учител по Български език и литература  и Цено Горанов - старши учител по английски и френски език в ППМГ. Съюзът на българските учители  удостои с награда Лилия Маркова - заместник директор по учебната дейност и старши учител по математика и информатика, Пепа Павлова - старши учител по физика и астрономия и Росица Вълчева - главен учител по философия. Наградите лично връчи Янка Такева - Председетател на Синдиката на българските учители. Директорът на ППМГ - Татяна Василева бе удостоена с грамота от РУО Враца  за значими успехи в образователната дейност. За особени заслуги и достойно представяне традиционни грамоти по случай 24 май  на РУО-Враца получиха учителите:
Ангелина Банчева-учител по математика
Веселка Вълова-учител по математика
Галя Петрова-учител по математика
Георги Христозков-учител по биология и здравно образование
Иванка Цонкова-учител по български език и литература
Любина Карамелска-учител по историяи и цивилизация
Росица Вълчева-учител по философия
Соня Илчева-учител по химия и опазване на околната среда
Цветанка Василева-учител по математика
 и учениците:
Ерик Търнавски- ХІІ клас
Калина Лалкова-VІІ  клас
Гергана Николаева-VІІ клас
Славея Костадинова-ІХ клас
Георги Игнатов-VІІ клас

Награди по повод 24 май

Математици от ППМГ – Враца бяха наградени за успешни изяви

Ученици от профилираната природо-математическа гимназия бяха удостоени с почетни грамоти за отлично представяне на математически състезания проведени през месеците март и април. Наградите връчи Ваня Иванова – старши учител по математика и председател на Съюза на математиците в България - секция Враца.
Един от най-значимите успехи е на седмокласника Георги Игнатов, който се представи отлично на Националния кръг на математическата олимпиада и спечели първа награда с четвърти по точки резултат.
На пролетния кръг на Международното състезание „Математика без граници“ Стивън Василев от VI клас спечели сребърен медал. Бронзови медали от същото състезание донесоха и учениците: Симона Тодорова от V клас, Георги Игнатов и Гергана Николаева от VII клас и десетокласника Димитър Тодоров.
Още 29 математически таланти получиха почетни грамоти за класирането си от първо до трето място на областния кръг на „Европейско Кенгуру“ и Великденското математическо състезание.
Ръководството на училището и техните преподаватели им пожелават дръзновение и устрем в нелекия път към победите!

Национални кръгове на олимпиадите

Участници в националните кръгове на олимпиадите

Ученичка от ППМГ – Враца с бронзов медал от международна олимпиада по природни науки

     След постигнатите високи резултати на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, Славея Костадинова от Xе клас е включена в националния отбор на България за международната олимпиада по природни науки за страните от Европейския съюз– „EUSO“. Отборът включва общо шестима участници – по двама изявени в областта на биологията, физиката и химията. Славея бе включена в отбора с биология, а учителят, подготвял я от години за тези трудни състезания е г-н И.Лалков.

На проведената от 07 до 14 май 2017г. в Копенхаген, Дания Международна олимпиада по природни науки за страните от ЕС - „EUSO“, нашият отбор, член на който е Славея Костадинова, завоюва бронзов медал. Тази награда е огромна чест и признание не само за ППМГ „Акад. Иван Ценов“, но и за България.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни