Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2016/2017 уч.г.

Още един златен медал по математика

И тази година възпитаник на профилираната природо-математическа гимназия спечели златен медал във финалния кръг на международен турнир „Математика без граници“. Това е седмокласникът ГеоргиИгнатов, който не само стана първи в индивидуалната надпревара, но и бе награден с бронзова купа за цялостно представяне в четирите кръга на състезанието. В четвъртото издание на турнира се включиха над 1000 участници от 12 държави, а негов домакин бе гр. Несебър.ППМГ-Враца се представи с отбор от 5 ученици.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави младите математици и им пожела да следват стъпките на личната си реализация с вярата, че преди да стигнат върха, трябва да извървят и пътя до него, а решимостта за успех е по-важна от всичко останало.

Ръководството на профилираната природо-математическа гимназия поднася своите поздравления на Георги Игнатов и неговя ръководител Ангелина Банчева – старши учител по математика за високото отличие.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ изказва и специална благодарност на кмета на Община Враца Калин Каменов, който осигури необходимите средства за участие на младите математически таланти в международния турнир.

РИО награди изявени учители и ученици от ППМГ

На церемония в  Регионално управление на образованието гр. Враца областният управител Малина Николова връчи награди на изявени просветни дейци.
С почетна грамота "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката са отличени Татяна Каленска - старши учител по Български език и литература  и Цено Горанов - старши учител по английски и френски език в ППМГ. Съюзът на българските учители  удостои с награда Лилия Маркова - заместник директор по учебната дейност и старши учител по математика и информатика, Пепа Павлова - старши учител по физика и астрономия и Росица Вълчева - главен учител по философия. Наградите лично връчи Янка Такева - Председетател на Синдиката на българските учители. Директорът на ППМГ - Татяна Василева бе удостоена с грамота от РУО Враца  за значими успехи в образователната дейност. За особени заслуги и достойно представяне традиционни грамоти по случай 24 май  на РУО-Враца получиха учителите:
Ангелина Банчева-учител по математика
Веселка Вълова-учител по математика
Галя Петрова-учител по математика
Георги Христозков-учител по биология и здравно образование
Иванка Цонкова-учител по български език и литература
Любина Карамелска-учител по историяи и цивилизация
Росица Вълчева-учител по философия
Соня Илчева-учител по химия и опазване на околната среда
Цветанка Василева-учител по математика
 и учениците:
Ерик Търнавски- ХІІ клас
Калина Лалкова-VІІ  клас
Гергана Николаева-VІІ клас
Славея Костадинова-ІХ клас
Георги Игнатов-VІІ клас

Награди по повод 24 май

Наградените

Прочети

Трима ученици и трима учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца получиха награда по повод 24 май

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учители и възпитаници на профилираната природо-математическа гимназия получиха обществено признание за своя неуморен труд и постигнати успехи. В категорията „Учител на годината”, област „Български език и литература” наградата на кмета на Община Враца бе присъдена на Иванка Цонкова – старши учител по български език и литература.Нейните ученици спечелиха І място на регионално състезание „Из дебрите на родния език”, ІІІ място на Национална олимпиада по български език и литература и най-добри резултати при Национално външно оценяване на седмокласниците.

Ученик на годината в природо-математическата област стана седмокласникът Георги Игнатов. Основанията за наградата са: I-во място на математическо състезание „Иван Салабашев”, I-во място на Димитровско математическо състезание, I-во място на математическо състезание „Черноризец Храбър”, I-во място Коледно математическо състезание, II – ро място Великденско математическо състезание, златен, сребърен и бронзов медал от „Математика без граници”, IV-то място на национален кръг по математика, V-то място от национален кръг от олимпиада по химия, IV-то място от национално състезание по физика.

Наградата „Най-добър млад учител“ бе присъдена на Лидия Ценова - учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ. Нейните ученици спечелиха II-ро място на Общинско първенство по волейбол – 5-7 клас, II-ро място на Общинско първенство по волейбол – 8-10 клас, II-ро място на Зонално първенство по волейбол – 11-12 клас. Лидия Ценова е ръководител на отбора по Тенис на маса, който спечели III място на Областно първенство; ръководител е на отбора по Шахмат – победител в областното първенство и е ръководител на група по туризъм по проект „Твоят час“.

Специалната награда на Кмета на Община Враца бе дадена на Славея Костадинова от Х клас. Тя спечели бронзов медал от Международна олимпиада по природни науки за страните от ЕС - „EUSO“ и бе включена в националния отбор на България след като постигна висок резултат на олимпиадата по биология и здравно образование.

За пръв път по случай 24 май и във връзка с 10 годишно членство на България в Европейския съюз награда за високи постижения в областта на образованието учредява евродепутатът Владимир Уручев. С награда „Ученик на годината” той удостои Калина Лалкова, която имаше успешна изява на националния кръг на олимпиада по химия и ООС и биология и здравно образование. Ученичката бе класирана и за национален кръг на олимпиада по Физика с максимален брой точки. Наградата „Най-добър млад учител” спечели Мартин Стойчовски – учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ, а основанията за отличието садвете му публикации в списание „Педагогически алманах”, публикация в списание „Спорт и наука” и работа по проект „Твоят час” – плуване.

Ръководството на гимназията поднася най-искрени поздравления и благопожелания на всички ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца по случай празника на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg