Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи

Достойно представяне на биолозите от ППМГ

На 30 и 31 март 2019 година в град Смолян се проведе национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование. От ППМГ "Акад. Иван Ценов" град Враца до участие в него бяха допуснати следните ученици:
Славея Косева Костадинова-12е клас
Деян Веселинов Трайков-12ж клас
Киара Иванова Кръстева- 12ж клас
Людмил Марчелов Димитров - 12ж клас
Билиана Иванова Герчева- 8д клас
Техен преподавател е господин Ивайло Лалков.
Милена Евгениева Кирилова- 11е клас, с преподавател г-жа Детелина Харизанова.
Олимпиадата  се провежда в две възрастови групи:
I група- 7 и 8 клас
II група - 9-12 клас
На 30. 03. 2019 се проведе теоретичната част, а на 31.03.2019г. - практическата част по олимпиада.
Участвалата в първата възрастова група Биляна Герчева се класира в първата десятка на страната, като зае престижното 8 място.
Всички участници във II възрастова група, от ППМГ "Акад. Иван Ценов" град Враца постигнаха много високи резултати и получиха от националната комисия следните оценки:
Славея Косева Костадинова - Отличен (5.50)
Деян Веселинов Трайков- Отличен (5.50)
Киара Иванова Кръстева- Много добър (5.25)
Людмил Марчелов Димитров- Много добър (5.25)
Милена Евгениева Кирилова- Много добър (4.75)
Отличните оценки от националната комисия, могат да се използват за кандидатстване в различни университета.

„Отворени училища за отворени общества“

Участие  на ППМГ в международна конференция на „Отворени училища за отворени общества“ (OSOS) –гр.Тулуза, Франция

Проектът “Let me EnterSTEM you!” на ППМГ  бе избран да бъде представен на събитието “Ден на отвореното училище“, който се проведе в Тулуза, Франция, 13-14 март, 2019г., в рамките на проекта OSOS – Отворени училища за отворено общество – на Европейската програма Хоризонт 2020.В рамките на събитието бяха представени десет проекта от държави, включени в проекта.
Изключително признание за добрата работа е факта, че от България гимназията беше единственото училище, което имаше възможността да участва и представи своя проект. Благодарим на координатора по проекта за България – г-жа Бойка Анева за възможността да представим България.
В основата на нашите изследвания се коренят 2 неща-представянето на различните аспекти на академичните дисциплини, съчетани под съкращението STEM и популяризирането на ползите, които те предлагат на по-младите поколения. С помощта на много дискусии, социални инициативи и проекти младшите посланици на ЕП, под ръководството на старши посланици Ани Павлова и Пепа Павлова успяха да привлечат много съмишленици. Всички дейности целяха  да повишат значително информираността към научната област и успяха да го направят това по начин, който е интригуващ и завладяващ за младежите. Проектът има за цел да достигне до голяма аудитория както на местно, така и на международно ниво и да повиши общественото съзнание за чудесата и тайните, които STEM крие.
Проектът беше представен от Станислава Конова, Татяна Борисова и Михаил Петков от 12 клас и г-жа Пепа Павлова.
ППМГ получи статута на отворено училище за отворено общество.

Нови успехи по БЕЛ

Впечатляващо присъствие на Трийсет и осмата национална олимпиада по български език и литература за представителите на врачанската природо-математическа гимназия!

129 ученици от 26 области в страната се събраха на 30 и 31 март за участие в най-високия форум, свързан с българския език и литературата в страната, и 9 от тях бяха от нашата гимназия!
Единици са училищата в България, които могат да се похвалят с такова масово участие на толкова престижно ниво. Постижението на отбора ни: Светла Илиева, Мария Пешкова, Ема Дилова, Катерина Мариянова от VII клас, Нанси Илиева от VIII клас, Искра Петрова от XI клас, Мария Дилова, Летисия Алтимирска и Симеон Божинов от XII клас, е повод за гордост и доказателство за вдъхновение и упорит труд – на учениците и на техните учители. Същевременно това постижение разбива мита, че качествено хуманитарно образование се получава единствено в училища с хуманитарен профил. Там, където наука, упоритост и желание за успех се срещат с талант, мечти и дръзновение, резултатите са високи във всяка област. 

Гордеем се с вас, олимпийци!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg