mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи

Ученичка от ППМГ – Враца с национална диплома

Гергана  Николаева  от  ППМГ – Враца с  национална  диплома

Гергана е един от двайсет и петимата зрелостници от 19 училища в страната, на които служебният министър на образованието и науката проф. Пенов връчи  национална  диплома. С националната  диплома се удостояват абитуриентите, завършили гимназиалния образователен етап с Отличен 6.00 и с две пълни шестици на ДЗИ, както и със значими изяви на национално и международно ниво.  Гергана заслужи това високо признание с отличния си успех и с лауреатското си звание на  Националната олимпиада по БЕЛ.
На добър час, Гери! Нека това бъде само първият от многото високи върхове, които ти предстои да покориш! 

Поредни спортни успехи

Приз и медали завоюваха ученици от ППМГ "Акад . Иван Ценов" на Осемнадесетия национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности „Кристален еделвайс”.
Във викторината ,,Познавам ли моята България“ гимназията беше представена от отбор в състав: Мария Минова, Вяра Златкова,  Денис  Владимирова, Вивиан Георгиева, Елица Лачкова и Василена Петрова. Отличните познания на момичетата по история и география им донесоха първото място и приз "Кристален еделвайс". 
Още едно първо място и златен медал в стрелбата с лък завоюва тандемът Калоян Джанабетски и Вяра Златкова. В индивидуалната надпревара по майсторско управление на велосипед трета при момичетата от IX до XII клас стана  Мила  Йорданова. 
Осемнадесетият национален преглед на спортно-туристическите умения и сръчности „Кристален еделвайс” се организира в района на  яз. „Копринка” край Казанлък. Включиха се десет отбора от Стара Загора, Казанлък, Враца, Плевен, Кнежа, Дулово и Велико Търново.  Над 190 участника мериха сили в дисциплините майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, теглене на въже, народна топка, построяване на палатка, викторина ,,Познавам ли моята България“, изграждане на палатъчен лагер и програма „Художествена самодейност” (песни, стихотворения, скечове и др.)

Награждаване 21 юни

Ръководството на ППМГ връчи тържествено грамоти на ученици и учители от гимназията, които  активно участваха в живота на училищната общност и издиганаха престижа на ППМГ "Академик Иван Ценов".

Първа награда от научен фестивал

Отбор „Светлинно замърсяване“ спечели голямата награда на фестивала „Младите – за Земята“

Лилия Симова, Михаела Каменова, Ивана Цветкова и Десислава Дакева от отбор „Светлинно замърсяване“ завоюваха голямата награда на фестивала „Младите – за Земята“
На 19 юни 2022 година в Биологическия факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се проведе фестивалът „Младите – за Земята!“. Две организации обединиха сили: Сдружение „Образование без раници“ с инициативата „Стани застъпник за Земята с Кан Академия“ и Фондация „Сай Хай“ с инициативата „Еко шампиони“. Целта е да се повиши информираността на учениците и младите хора в България по темите за опазване на биоразнообразието, предотвратяване на екологични проблеми и адаптиране към климатичните промени.
Работата на достигналите до националния фестивал отбори се оценяваше от авторитетно жури в състав: Иван Господинов – Кан Академия; Спас Узунов – Българска фондация Биоразнообразие; Петър Теодосиев – списание БГ Наука и Маурицио Делиз – Change the world ( Норвегия).
Във фестивала участваха двата отбора от ППМГ „Академик  Иван Ценов“ - „Светлинно замърсяване“ в състав  Лилия Симова, Михаела Каменова, Ивана Цветкова и Десислава Дакева и „Космическо замърсяване“ -  Даниела Кременска, Ема Дилова, Натали Коцева и Цветослав Ангелов. Всички те са ученици в 10 клас на ППМГ „ Академик Иван Ценов“. Екипите работиха цяла една учебна година по своите проекти и представиха по изключително интерактивен и впечатляващ начин проучванията и идеите си за решения на малко известните видове замърсяване – светлинно и космическо. 
Изключително сме горди да съобщим, че отбор „Светлинно замърсяване“ завоюва наградата на журито и само на една точка след него е вторият отбор „Космическо замърсяване“.
Ръководител на проекта е г-жа Пепа Павлова- старши учител по физика и астрономия. Изключително ценна е подкрепата от г-жа Марияна Аврамова и г-жа Галина Романова в различните инициативи на отборите. Ментор на отбор „Светлинно замърсяване“ е Димитър Варганов – бивш възпитаник на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, който мотивираше и подкрепяше отбора си през цялото време.
От 20 юни започна едноседмично обучение на учениците от клуб Еко шампиони – Враца. То се осъществява под ръководството на Маурицио Делиз и Рома Сото, представители на Норвежката организация Change the world.

Отново с медали!

Учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца завоюваха 10 медала на пролетния кръг на международното състезание „Математика без граници“ - 1 златен, 3 сребърни и 6 бронзови

I място и златен медал на МБГ- пролет

1. Георги Цветелинов Игнатов – 12 клас

II място и сребърен медал на МБГ- пролет

1. Рая Александрова Тодорова – 6 клас
2. Виктория Славчева Сиракова – 7 клас 
3. Деян Радославов Любомиров – 7 клас

 III място и бронзов медал на МБГ- пролет

1. Божидар Генадиев Тушинов – 5 клас
2. Денислав Николаев Ценов – 6 клас
3. Теодора Калинова Христова – 6 клас
4. Петър Ценев Ганчев – 6 клас
5. Миран Вахан Мъхерян – 11 клас
6. Георги Димитров Господинов – 12 клас
Учителите, които подпомогнаха тяхната подготовка са: Галя Петрова,  Ангелина Банчева, Ваня Иванова, Нели Димитрова, Калин Конов
От всички 25 ученика , получили медали на "Математика без граници" - зима и "Математика без граници" – пролет трима са класирани за участие във финалния кръг, който ще се проведе от 01 до 05 юли 2022 г. в гр. Несебър. Това са учениците Георги Цветелинов Игнатов – 12 клас, Георги Димитров Господинов – 12 клас и Миран Вахан Мъхерян – 11 клас.
Пожелаваме им успех!

Златен медал по природни науки

Златен медал от Националното състезание за ключови компетентности по природни науки

Страхотен успех постигна осмокласничката от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Стефания Тошкова. Заедно със съотборниците от отбор №2, тя спечели първо място и златен медал на ХІII Национално състезание за ключови компетентности по природни науки – физика, химия и биология, което се проведе от 10 до 12 юни 2022 в град Ловеч. Темата на състезанието тази учебна година бе „Науката в научната фантастика“ и се организира от МОН, РУО – Ловеч, и ППМГ – Ловеч, под патронажа на кмета на община Ловеч. 
Надпреварата включваше решаване и публично представяне на задачи, проверяващи усвоените знания в областта на природните науки. В националното състезание участие взеха 60 ученици от цялата страна. Участниците бяха групирани в 10 отбора, определени на случаен принцип и задължително включващи ученици от различни класове и училища. Оценяваха се ключови компетентности необходими за решаване на реални проблеми. Необходими бяха умения за логическо мислене, точност и оригиналност при демонстриране на решенията. 
Пред компетентното жури учениците трябваше да покажат умения за екипна работа, задълбочен интерес към третирания в задачата проблем, както и нестандартен подход на решенията.
Стефания Тошкова и Симона Стойнева – IX клас бяха подготвени за участие в състезанието от преподавателите по физика, химия и биология в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, ръководител на отбора беше Димитрина Милчева - преподавател по химия. Пожелаваме им още много успехи!

ДЗИ 2022 г.

9 пълни шестици на Държавните зрелостни изпити за випуск 2022 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца

Осем са зрелостниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, постигнали най-високия възможен резултат на матурите. Лауреатът на Националната олимпиада по български език и литература Гергана Ивова Николаева от XII а клас е с две оценки Отличен 6 по български език и литература и по математика (в цялата страна има само още 48 ученици като нея!). Адмирации за Надя Валериева Тодорова от XII а клас и Георги Цветелинов Игнатов от XII б клас, постигнали максималните 100 точки на ДЗИ по математика (в страната като тях има само още 30 ученици!). С пълна шестица на една от матурите завършват Симона Цветанова Вутова от XII а (български език и литература), Моника Николаева Томова и Александър Костадинов Апостолов от XII а клас (английски език), Никол Христова Николаева от XII б клас и Иван Николаев Герасимов от XII а (математика). Браво, момичета и момчета! Нагледно показахте какво означава стилът ППМГ в образованието!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни