Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

ППМГ с отлично представяне на „Евроскола“ в Страсбург

Галерия

Видео

Един 24-минутен клип, който създава представа за атмосферата на Евроскола и за нашето присъствие в нея особено тогава, когато дебатите стават наистина сериозни и изискват компетентност и отлично владеене на английски език.

Прочети

Отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца записа забележително представяне при третото си участие в състезанието на Евроскола. То се проведе на 19 януари в Европейския парламент в Страсбург. В годината на българското европредседателство, врачанският отбор бе най-добрият сред своите връстници от 20 престижни училища от почти всички европейски държави. Трима ученици- Преслава Кузова, Виктория Кузманова и Мартина Маринова, бяха сред шестте избрани от общо 480 участници да презентират от парламентарната трибуна три от темите на състезанието. Като опитни млади парламентаристи се представиха още Катерина Кирилова, Християн Младенов, Илина Павлова, Георги Добрилов и Преслава Кузова, които зададоха актуални въпроси към евродепутата Мишел Галер и младите докладчици по шестте зададени от Евроскола теми. Не по-малка бе радостта на врачанските математици, когато Ния Василева бе един от четирите участници в отбора-победител в „Евроигра“ и заслужено получи медал за първото място.Изключителна активност проявиха всички 24 участници в отбора на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, водени от заместник-директора на училището Наталия Василева и учителя по български език и литература Ивайло Георгиев.

Те бяха аплодирани на два пъти от пълната зала, като най-вълнуващ бе моментът, когато водещият на дебата Евангелос Гимтерсос от парламентарния президиум поздрави отбора на ППМГ с думите, че „младите българи тук са пример за това, как малка страна като България, която е член на Европейския съюз само от 10 години, е изключително активна и служи за пример на другите“.

Младите „евродепутати“ от ППМГ спечелиха уважението на своите връстници със знания, увереност, перфектен английски и смелост да изкажат своето виждане за бъдещето на Европа. Облечени в стилните си ученически униформи с емблемата на ППМГ, те се отличаваха в огромната пленарна зала, в която заседаваше европейския минипарламент.

По време на финалната церемония ученичката Мартина Маринова развя високо българското знаме по време на изпълнението на химна на Европа.

С отличното си представяне отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ потвърди още веднъж, че гимназията е най-европейското училище не само във Враца и представиха достойно града ни и България пред Европа.

Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

От 01.12 до 03.12. 2017г. в гр.Плевен се проведе X Национално състезание за ключови компетентности по природни науки. Според  регламента на състезанието от всяка административна област могат да участват двама състезатели. Област Враца беше представена от Калина Лалкова  - VIII клас и Кристън Илиева – X клас от ППМГ“ Акад. Иван Ценов“. Състезанието е отборно и се провежда в два кръга, като отборите се сформират на случаен принцип.Учениците решават и представят публично  задачи, проверяващи усвояването на ключовите компетентности в областта на природните науки – биология, физика и химия.  За достойното си представяне нашите ученици получиха сертификати. Учители на Калина Лалкова са В. Младенова и М. Байнова,на Кристън Илиева- Д. Харизанова, П. Варчев и К. Дикова.

Първо място на национално състезание по ИТ

ППМГ – Враца с първо място от национален турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“

И тази година ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца взе участие в националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ в гр. София. Училището се представи с общо 5 проекта на ученици от шести, седми и десети клас.
Според регламента на състезанието участниците разработват собствен проект под ръководството на научни ръководители. Автори на един проект могат да бъдат до двама ученици, а направленията, в които се състезават са: Мултимедийни презентации, Интернет приложения и Приложни програми.
ППМГ – Враца се представи със следните проекти: „Религиите в България“ в направление „Мултимедийни презентации“, представен от Александра Врачовска (VI клас) и Мартин Маринов (VII клас); "Моят час“ с автор Цветослав Гърков (Х клас) в направление „Интернет приложения“; „Равномерно движение в математиката“ на Цветелина Георгиева и Десислава Колева (X клас), „Деница в огледалния свят“ на Александра Вутова и Деница Узунова (Х клас) и „Бъди толерантен“ от Надежда Прокопиева (Х клас) в направление„Приложни програми“.
Проектът „Религиите в България“ се класира на първо място, а неговите автори Александра Врачовска и Мартин Маринов получиха атрактивни награди от спонсорите на състезанието.
Ръководството на гимназията поздравява учениците за отличното им представяне на престижния форум и изказва благодарност на техните учители по ИТ – Лилия Маркова, Станислава Каменова и Илонка Вутова.

Награждаване на математиците

Математици от ППМГ – Враца получиха медали за постигнати успехи

На специална церемония днес ръководството на врачанската природо-математическа гимназия награди своите възпитаници за принос в утвърждаването на името и престижа на училището.

Над 30 са учениците от пети до дванадесети клас, които получиха медали и грамоти за постигнатите призови места на Международно математическо състезание „Математика без граници“ и Математически турнир „Черноризец Храбър“.

Едни от най-значимите успехи са тези на Ема Дилова (6 клас) и Стивън Василев (7 клас). Ема Дилова е златен медалист от есенния кръг на математическо състезание „Математика без граници“ и първа в XXVI математически турнир „Черноризец Храбър“.Стивън Василев също донесе златен медал от есенни кръг на „Математика без граници“ и стана трети в турнира „Черноризец Храбър“.

Младите таланти на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца донесоха още осем сребърни и десет бронзови медала от „Математика без граници“, а двадесет и четири са класираните от първо до шесто място на математически турнир „Черноризец Храбър“.

Ръководството на училището пожелава на учениците и техните учители дръзновение и устрем в нелекия път към победите!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg