Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Награждаване на първенците в есенните състезания

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца награди свои ученици за постигнати успехи

 На 17 декември, в навечерието на коледните празници, на тържествена церемония бяха наградени ученици, класирани на призови места в различни национални и международни състезания, както и техните учители. Официални гости на събитието бяха представители на Обществения съвет към гимназията, които бяха потготвили предметни награди за отличените. Близо 80 ученика от V до XII клас получиха грамоти и медали за изяви на международни конкурси и национални състезания по математика, физика, информационни технологии, чужди езици, природни науки. Наградени бяха и спортните отбори, заели призови места на „Ученически игри 2019/2020“, както и на „Ученически спортни игри за купа „Ротари“. Наградените бяха поздравени от директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ г-жа Татяна Василева, която благодари на учителите за всеотдайния труд, в резултат на който са постигнати високите успехи. На учениците пожела да продължават да показват знания и умения и да завоюват още нови призови места в различните направления.

Престижна награда от Националната конференция на УчИ – БАН

Калина Лалкова от 10. клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца със специална награда за представяне на проект на Националната конференция на УчИ – БАН

Със своята разработка „За „дивото“, българската лисица и творчеството на Николай Хайтов“ ученичката на ППМГ – Враца Калина Лалкова впечатли журито на Националната конференция на УчИ към БАН. Тя достигна до финалния кръг след предварителен подбор, където работата й беше отличена с 47 от 50 точки. Във финалната програма нейният проект беше единствен допуснат в област „Литература“.
Научни ръководители на Калина са гл. ас. Надежда Николова – БАН и Татяна Каленска – старши учител по БЕЛ в ППМГ – Враца. Представянето беше осъществено с подкрепата на Мартин Керефейски от 10. клас.

Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ на Национално състезание за природни науки

Деветокласниците Румен Иванов и Биляна Герчева от ППМГ представиха област Враца на  дванадесетото Национално състезание за „Ключови компетентности за природни науки“, което се проведе в Копривщица. В надпреварата участваха общо 60 ученика от цялата страна, които представиха комплексни знания от всички природни науки- биология, химия и физика. В първия ден от състезанието отборите решаваха теоретични задачи, а във втория ден практически. Знанията им бяха оценявани от комисия, съставена от водещи преподаватели в различни университети. В подготовката на Румен Иванов и Биляна Герчева за Националното състезание се включиха преподавателите Ивайло Лалков, Соня Илчева и Пепа Павлова.

„Шахът - игра за крале”

Възпитаници на врачанските училища взеха участие в ученическия турнир „Шахът - игра за крале”, организиран от Община Враца. В оспорваното състезание се включиха над 30 ученици, разделени в три възрастови групи. На второ място във ІІ възрастова група се класира Дарин Димитров, а на трето място - Александра Димитрова, ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ гр. Враца.
В ІІІ възрастова група всички наградени са ученици от ППМГ Враца: първо място - Георги Игнатов, второ място - Димо Маринов, трето място - Кристиян Викторов.
Отличените в състезанието получиха награди и грамоти, осигурени от Община Враца.
Турнирът „Шахът- игра за крале” е част от Програмата на дейности и изяви за стимулиране на занимания по интереси на учениците от Община Враца за 2019 г. и има амбициозната задача да възстанови традициите в този аристократичен спорт сред младите хора във Враца.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg