Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Два сребърни медала от международни състезания

Два сребърни медала от международни състезания за врачанска математичка

Два сребърни медала от международни математически състезания получи петокласничката от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Никол Илиева. Първото отличие е завоювано на финала на международния турнир Математика без граници, който се проведе на 16. август в Несебър. Участие в надпреварата взеха 690 представители на България и още 930 от 18 държави, които се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргизстан, Северна Македония, Малта, Нигерия, Русия, Румъния, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан, Украйна и Филипините. Въпреки голямата конкуренция, Никол Илиева показа завидни знания и се нареди сред най-добрите. Другият успех на младата врачанска математичка е от финалния кръг за купата на международното математическо състезание Big Bay. В него се включиха близо 1000 ученици от Хонг Конг, Тайланд, България, Индонезия и Филипини от предучилищна възраст до 12. клас. Никол, която е част от отбора на България, е сред сребърните медалисти от надпреварата.
Ограниченията, които бяха наложени през последните месеци заради разпространението на COVID – 19, не попречиха на ученичката от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ да се нареди сред най-добрите в своята възрастова група. От международни математически състезания тя има 3 златни и 6 сребърни медала. От национални математически състезания - първи места с максимален резултат, сребърни и бронзови медали. На Второ място е в Областен кръг на Олимпиадата по математика. Никол очаква класиране от други математически състезания и финали, в които е участвала. Предстоят ѝ участия във финали през август-октомври 2020 год. Ученичката благодари за подкрепата и помощта на своя класен ръководител г-жа Ваня Иванова.
 

Награда от престижен литературен конкурс

Ученичка от ППМГ „ Академик Иван Ценов“ – Враца с награда от престижен литературен конкурс

„Природата е мястото, където човекът е човек. Там той преоткрива себе си ...“ Така започва есето на Мария Людмилова Тодорова от 10.г клас, която завоюва първа награда на Националния литературен конкурс за стихотворение, разказ и есе на тема "ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ - БЕЗЦЕНЕН ДАР ". Той се проведе в края на юли в рамкте на XXIX международен екологичен форум "Сребърна 2020". Есето на врачанското момиче беше отличено сред повече от 100 творби на ученици от цялата страна. В него Мария е представила един от местните природни феномени – Божия мост, за да внуши на своите читатели, че „Макар и не толкова известни и интересни на туристите, и малките райски кътчета все още съществуват и трябва да се пазят и да им се радваме така, както правим и с най-прочутите забележителности.“
 

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ с Национална диплома

Почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“ за отличен успех и изявени способности в областта на науката, техниката и културата получи зрелостничката от Випуск 2020 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Зорница Христова. То беше връчено на специална церемония от областния управител на област Враца Малина Николова и началника на РУО Галина Евденова. Чрез видеоконферентна връзка, лично министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави Зорница Христова за постигнатите успехи. Високото признание е в резултат на постиженията на ученичката през годините на нейното обучение. На ДЗИ тя получи най-високи оценки по БЕЛ и математика - отличен 6,00. По време на цялото си обучение, още от VIII клас, показва задълбочени интереси към науката. Тя целенасочено развива своите заложби в различни области:Математика, Английски език, Изобразително изкуство, Спорт.
Успехите на Зорница са плод на упоритост, труд и постоянство, безспорен талант в резултат на които тя има високи постижения на международно и национално ниво по математика и информационни технологии. По значимите от тях са:
Национален кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – 2016 г., още от VIII клас;
Национален кръг на Националната олимпиада по математика – 2018 г.;
Награда от БАН за постижения в Математически турнир „Черноризец Храбър“ – 2017 г.;
Първо място в „Тристранен математически турнир Видин–Монтана–Враца“ – 2019 г.;
Второ място в „Тристранен математически турнир Видин–Монтана–Враца“ – 2020 г.;
Първо място в Национално състезание по финансова математика – 2019 г.;
Участия и спечелени призови места и медали в Международния математически турнир „Математика без граница“ – 2017 г., 2018 г., 2019 г.
Международно състезание SG 51 Geometry Contest – отличени решения на задачите на един от авторите – Willie Yong (Сингапур) 2017 г.;
Iranian Geometry Olympiad 2019 на английски език – четвърто място в групата Advanced;
Национално зимно математическо състезание „Атанас Радев“ 2020 г. – първи резултат сред момичетата в ХII клас и покана за участие в разширения национален отбор по математика за Европейската олимпиада по математика за момичета EGMO 2020;
Национално състезание по математика и лингвистика „30задачи на 30 езика“ – 2019 г.
Зорница заема призови места и в национални конкурси по изобразително изкуство и в турнири по футбол за девойки.
Тя реализира научните си интереси чрез публикации в сп. „Математика“ – бр. 5 и бр. 6 от 2019 г. Ученичката е част от редакторския екип на международния математически журнал „ Maths. Physics. Tehnology Quest“ – October 2019 на Richard Palmaccio (Massachusettsq USA) и Jim Boyd (Virginia, USA) – автор е на публикацията „Fun with squares“.
С тези безспорни постижения и личностни качества Зорница Христова е гордост за ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца и издига не само престижа на училището, но и на Област Враца.
 
 

Ученик на ППМГ с отлично представяне на националния кръг на олимпиадата по география и икономика

Деветокласникът Стивън Василев постигна отличен резултат на националния кръг на олимпиадата по география и икономика, който се проведе на 29.06.2020 г. и зае престижното трето място в своята възрастова група. Той участва за втори път на национален кръг на олимпиадата и традиционно се представя отлично. Ученикът е с изявени интереси в областта на географията и непрекъснато разширява своята географска култура и знанията си за картината на съвременния свят. Негов подготвящ учител е Наталия Василева. На националния кръг на олимпиадата по география и икономика, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ беше представена от трима ученици – Стивън Василев, Катрин Петрова и Петър Костадинов, които достойно защитиха престижа на гимназията. Ръководството на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ пожелава на тези млади географи приятни и интересни пътешествия в света на географското познание.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни