Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

РИО награди изявени учители и ученици от ППМГ

На церемония в  Регионално управление на образованието гр. Враца областният управител Малина Николова връчи награди на изявени просветни дейци.
С почетна грамота "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката са отличени Татяна Каленска - старши учител по Български език и литература  и Цено Горанов - старши учител по английски и френски език в ППМГ. Съюзът на българските учители  удостои с награда Лилия Маркова - заместник директор по учебната дейност и старши учител по математика и информатика, Пепа Павлова - старши учител по физика и астрономия и Росица Вълчева - главен учител по философия. Наградите лично връчи Янка Такева - Председетател на Синдиката на българските учители. Директорът на ППМГ - Татяна Василева бе удостоена с грамота от РУО Враца  за значими успехи в образователната дейност. За особени заслуги и достойно представяне традиционни грамоти по случай 24 май  на РУО-Враца получиха учителите:
Ангелина Банчева-учител по математика
Веселка Вълова-учител по математика
Галя Петрова-учител по математика
Георги Христозков-учител по биология и здравно образование
Иванка Цонкова-учител по български език и литература
Любина Карамелска-учител по историяи и цивилизация
Росица Вълчева-учител по философия
Соня Илчева-учител по химия и опазване на околната среда
Цветанка Василева-учител по математика
 и учениците:
Ерик Търнавски- ХІІ клас
Калина Лалкова-VІІ  клас
Гергана Николаева-VІІ клас
Славея Костадинова-ІХ клас
Георги Игнатов-VІІ клас

Награди по повод 24 май

Наградените

Прочети

Трима ученици и трима учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца получиха награда по повод 24 май

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост учители и възпитаници на профилираната природо-математическа гимназия получиха обществено признание за своя неуморен труд и постигнати успехи. В категорията „Учител на годината”, област „Български език и литература” наградата на кмета на Община Враца бе присъдена на Иванка Цонкова – старши учител по български език и литература.Нейните ученици спечелиха І място на регионално състезание „Из дебрите на родния език”, ІІІ място на Национална олимпиада по български език и литература и най-добри резултати при Национално външно оценяване на седмокласниците.

Ученик на годината в природо-математическата област стана седмокласникът Георги Игнатов. Основанията за наградата са: I-во място на математическо състезание „Иван Салабашев”, I-во място на Димитровско математическо състезание, I-во място на математическо състезание „Черноризец Храбър”, I-во място Коледно математическо състезание, II – ро място Великденско математическо състезание, златен, сребърен и бронзов медал от „Математика без граници”, IV-то място на национален кръг по математика, V-то място от национален кръг от олимпиада по химия, IV-то място от национално състезание по физика.

Наградата „Най-добър млад учител“ бе присъдена на Лидия Ценова - учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ. Нейните ученици спечелиха II-ро място на Общинско първенство по волейбол – 5-7 клас, II-ро място на Общинско първенство по волейбол – 8-10 клас, II-ро място на Зонално първенство по волейбол – 11-12 клас. Лидия Ценова е ръководител на отбора по Тенис на маса, който спечели III място на Областно първенство; ръководител е на отбора по Шахмат – победител в областното първенство и е ръководител на група по туризъм по проект „Твоят час“.

Специалната награда на Кмета на Община Враца бе дадена на Славея Костадинова от Х клас. Тя спечели бронзов медал от Международна олимпиада по природни науки за страните от ЕС - „EUSO“ и бе включена в националния отбор на България след като постигна висок резултат на олимпиадата по биология и здравно образование.

За пръв път по случай 24 май и във връзка с 10 годишно членство на България в Европейския съюз награда за високи постижения в областта на образованието учредява евродепутатът Владимир Уручев. С награда „Ученик на годината” той удостои Калина Лалкова, която имаше успешна изява на националния кръг на олимпиада по химия и ООС и биология и здравно образование. Ученичката бе класирана и за национален кръг на олимпиада по Физика с максимален брой точки. Наградата „Най-добър млад учител” спечели Мартин Стойчовски – учител по физическо възпитание и спорт в ППМГ, а основанията за отличието садвете му публикации в списание „Педагогически алманах”, публикация в списание „Спорт и наука” и работа по проект „Твоят час” – плуване.

Ръководството на гимназията поднася най-искрени поздравления и благопожелания на всички ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца по случай празника на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Математици от ППМГ – Враца бяха наградени за успешни изяви

Ученици от профилираната природо-математическа гимназия бяха удостоени с почетни грамоти за отлично представяне на математически състезания проведени през месеците март и април. Наградите връчи Ваня Иванова – старши учител по математика и председател на Съюза на математиците в България - секция Враца.
Един от най-значимите успехи е на седмокласника Георги Игнатов, който се представи отлично на Националния кръг на математическата олимпиада и спечели първа награда с четвърти по точки резултат.
На пролетния кръг на Международното състезание „Математика без граници“ Стивън Василев от VI клас спечели сребърен медал. Бронзови медали от същото състезание донесоха и учениците: Симона Тодорова от V клас, Георги Игнатов и Гергана Николаева от VII клас и десетокласника Димитър Тодоров.
Още 29 математически таланти получиха почетни грамоти за класирането си от първо до трето място на областния кръг на „Европейско Кенгуру“ и Великденското математическо състезание.
Ръководството на училището и техните преподаватели им пожелават дръзновение и устрем в нелекия път към победите!

Национални кръгове на олимпиадите

Участници в националните кръгове на олимпиадите

Биология и ЗО

Калина Лалкова   - VII клас, учител Г.Христозков
Милена Кирилова - IХклас, учител Д.Харизанова
Славея Костадинова - Х клас, учител И.Лалков
София Кунчева - XI клас, учител В.Младенова

Физика

Калина Лалкова - VII клас, учител П.Павлова
Божидар Станчев - IX клас, учител П.Варчев
Александър Георгиев - XI клас, учител П.Павлова
Христо Георгиев - XI клас, учител П.Павлова
Теодора Иванова - XI клас, учител М.Ганчева
Иван Стоянов - XII клас, учител П.Варчев

БЕЛ

Гергана  Николаева  - VII клас, учител И.Цонкова
Теодора Иванова - ХI клас, учител Т.Каленска
Магдалена Декова - ХI клас , учител Т.Каленска
Мария Декова - ХI клас , учител Т.Каленска
Йоана Кръстителска - ХI клас, учител Т.Каленска

Философия

Жаклин Петрова - X клас- учител Р.Вълчева
Радина Илиева   - XI клас - учител Р.Вълчева

Химия и ООС

Калина Лалкова   - VIIклас, учител С.Илчева
Георги Игнатов - VIIклас, учител С.Илчева

История

Ерик Търнавски - ХII клас, учител Л.Карамелска

Мат.Лингвистика

Йоана Лалковска- IX клас, учител Цв.Василева
Димитрий Георгиев - XI клас, учител Цв.Василева

Астрономия

Цветелина Гоцова - VIII клас, учител М.Ганчева

Англ.език

Станислава Конова - Х клас, учител Ц.Горанов, Л.Дженкинс

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg