Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

21 медала от престижно математическо състезание

Нов успех за математиците – 21 медала от Зимния кръг на „Математика без граници“

През изминалата седмица организаторите на престижното математическо състезание с международно участие „Математика без граници“ изпратиха медалите на победителите от ППМГ.
Зимния кръг на състезанието се проведе на 28.01.2020 година. В  него взеха участие 76 ученици от всички класове на ППМГ, Враца и спечелиха общо 21 медала. Традиционно най-масово участваха новоприетите ученици – петокласниците. Завоюваните от тях общо 10 медала са резултат от упорития труд на учениците и на техния преподавател по математика Ваня Иванова.  Златни медали спечелиха Виктория Сиракова, Никол Илиева и Теодор Петков, а Теодора Тошева и Нина Рачева – сребърни медали. Също сребърни медали завоюваха Мартин Андреев – 6 клас, с учител Галя Петрова и Георги Цветелинов от 10 клас, с учител Ваня Иванова. Четиринадесетте  бронзови медали са на ученици от 6., 7., 8. и 12 клас. Техни преподаватели са Галя Петрова, Ангелина Банчева, Цветан Петров, Веселка Вълова и Калин Конов.
    Да поздравим медалистите и всички участници в състезанието и да им пожелаем още по-високи резултати на предстоящия Пролетен кръг на Математика без граници.

Нови успехи за биолозите на ППМГ

За поредна година ученици от ППМГ са единствeните класирани за националния кръг на олимпиадата по Билогия и здравно образование от област Враца. Това са Калина Лалкова от 10 клас и Милена Кирилова от 12 клас, съответно с преподаватели Величка Младенова и Детелина Харизанова. Ученичките преминаха успешно общинския и областния кръг на олимпиадата, както и арбитража на Националната комисия. Гордост за училището е фактът, че ученичката Калина Лалкова се включи в надпреварата във възрастова група 11-12 клас.

Пожелаваме им здраве и успешна подготовка и представяне на националния кръг.

"Уроците на гората"

14 ученици от 5 А и 5 Б класове на ППМГ "Акад. Иван Ценов" гр. Враца участваха в Националното състезание "Уроците на гората" по метода на т.нар. "Горска педагогика". Състезанието се провежда от Министерството на образованието и науката съвместно с Министерството на земеделието за учениците от 5 клас в цялата страна.

Най-добрите резултати на регионално ниво са на нашите 12 класирани за следващия кръг ученици: Ивона Георгиева, Нина Рачева, Паула Кърлова, Десислава Вутова, Таня Трифонова, Преслава Мишева, Калина Ганева, Виктория Сиракова, Василена Грозданова, Вяра Гуновска, Мартина Георгиева и Божидар Дончев.
Учители на нашите петокласници са Ивалина Райкова - старши учител по Човекът и природата и Биология и ЗО и Бистра Благоева - старши учител по География и икономика.

Пожелаваме им здраве и успешна подготовка за следващия кръг!

Призови места от два национални конкурса за рисунка

Ученичка от ППМГ е с призови места от два национални конкурса за рисунка. Талантливата млада художничка е Никол Николаева от 10 б клас, с преподавател Галина Романова. Нейна творба е спечелила първо място на националния конкурс за рисунка "Водата-извор на живот" в Бургас. Друга рисунка на Никол е класирана на второ място на националния конкурс за рисунка "Нарисувай историята" във Враца.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg