mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Национално състезание по програмиране – ТУ Варна

На 26 и 27 ноември 2022 г., в рамките на 24 часа, ученици от 8г, 9г, 10г и 11д клас взеха участие в Националното състезание по програмиране, организирано от Технически университет – Варна по случай 60 годишния юбилей на университета.
Горди сме с резултатите на нашите възпитаници. Голяма част от нашите 42-ма участници са в топ 10 – с 5-ти, 6-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти и 10-ти резултат. Общият брой участници в състезанието беше почти 300. Всички ученици от 8 до 12 клас решаваха 10 задачи в състезателна система, като точки се получават за решена задача, която изцяло премине всички заложени в системата тестове. Времето за решаване също е от значение при крайното класиране. Официалните езици за програмиране са Java, C#, Python и C/C++. 
Адмирации за всички, които ще получат сертификат от организаторите. А това според регламента на състезанието са учениците, чиито резултати попадат измежду десетте най-добри резултата.

Успехи на многоезично състезание

Отлично представяне за ученичка от ППМГ във финалния кръг на Националното многоезично състезание, което се проведе в Ловеч. Единадесетокласничката Светла Илиева, с преподавател Тихомир Кирилов, зае престижното четвърто място в категорията с изучаван немски като втори чужд език. Само една точка не ѝ достигна, за да влезе в челната тройка в конкуренция с ученици от най-добрите езикови гимназии в страната.

 

„Книгата – мой приятел“

Призови места за ученици на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ в конкурса „Книгата – мой приятел“. Общо 5 момичета от гимназията се наредиха сред най-активните читатели, определени от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца за 2022 година.
Във възрастовата група от 11 до 13 години на трето място се нареди 11-годишната Яна Вълчева.
Челната тройка, при читателите от 14 до 19 години, е изцяло от възпитаници на ППМГ. На първо място се класира 15-годишната Рада Костадинова, второто място беше присъдено на Цвети Ангелова, на 16 години, а третата награда заслужи 16-годишната Николета Николова.
Специалната награда в конкурса „Книгата – мой приятел“ също беше присъдена на ученичка от математическата гимназия. Това е 13-годишната Теодора Христова, която за поредна година участва и печели в конкурсната надпревара.
Отличия за най-четящите млади хора се връчват във Враца за 7-ма година. Инициативата е на Народния представител Петя Аврамова, съвместно с Регионална библиотека „Христо Ботев“. Тази година домакин на награждаването беше Челопек, първото българско село на книгата.

"Фотоприказки"

Награди за ученици от ППМГ от престижен фотоконкурс

Велиана Парахулева и Йоана Пащрапанска от 8 а клас са победителки в XV Национален фотоконкурс ,,Фотоприказки'' в гр.Кърджали. В раздел ,,Художествена фотография" Велиана е класирана на второ място. Същата позиция, но в раздел , ,Пе йзажна фотография", зае Йоана. Част от наградата от фотоконкурса, която ученичките получиха е и чаша с репродукция на техните фото графи и, класирани от журито на призовите места. Ръководител на двете момичета е Галина Романова.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни